Prajitura bronzata

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2009 | 3647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 1,5 cani zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 8 linguri cu lapte
  • 200 grame unt
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri cafea macinata
  • 1,5 cana de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilinat
  • o mana de nuci si migdale tocate
  • 100 grame cicolata neagra topita
  • 100 grame ciocolata pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bronzata:

Zaharul, scortisoara, mierea, untul si laptele se pun intr-un vas la foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. adaugam la final si cafeaua macinata. Separam albusurile si le batem spuma, in timp ce galbenusurile amestecam usor cu un praf de sare si treptat adaugam din compozitia de unt si zahar.
Peste compozitia de galbenusuri astfel obtinuta adaugam faina amestecata cu praf de copt. Tot acum topim si ciocolata neagra si o incorporam in compozitie. Acum urmeaza sa punem albusurile batute spuma, dar amestecam cu grija de sus in jos, cat mai usor.
Intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt, turnam aluatul rezultat, peste care adaugam nuci, migdale tocate si ciocolata taiata bucatele. Dam tava la cuptor aproximativ 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea :)

Cand e gata, scoatem prajitura de la cuptor si o lasam la racit. Intre timp mai topim cateva cubulete de ciocolata pentru a o orna: fiecare dupa bunul plac. Prajiturica bronzata merge de minune cu o cafeluta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bronzata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

Sabina 1

15.05.2009, 18:01

Bucataras, help!
Sterge te rog aceasta postare! Nu-s ce am facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tamagoyaki