Prajitura Cittrone

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 4391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet foi de placinta ( dezghetate si taiate fasii)
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 1 portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • sirop de zahar ars facut din 7 linguri de zahar, 3 cani de apa si coaja de portocala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cittrone:

Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si  foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine.

Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor timp de 45 de minute, la foc potrivit pana se rumeneste.

Preparam siropul de zahar ars astfel: caramelizam zaharul si apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul. Spre sfarsit, adaugam bucatele de coaja de portocala.

Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca timp de 15 minute, apoi o portionam si adaugam peste bucati siropul fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cittrone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla