Prajitura cu aluat razuit

de Lau in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 3475 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 g capsuni
  • zeama si coaja de la 1/2lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat razuit:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se obine o crema spumoasa, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie.

Incepem sa amestecam, adaugand treptat apa, pana rezulta un aluat omogen, la final, adaugam uleiul si mai framantam putin.

Din aluat oprim cat o portocala pe care o vom mai framanta cu putina faina si dam la congelator 10 minute.

Restul de aluat il intindem in tava, adaugam fructele, stropim cu zeama de lamaie si deasupra radem aluatul din congelator, prin razatoarea cu ochiuri mari.

Dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana se rumeste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de iaurt si piersici