Prajitura cu bere

de katty in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 4503 vizualizari

 

Se face imediat si este foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 270 gr faina
  • 3 oua medii
  • 170 ml bere neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita amestec de scortisoara si coriandru macinat
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de portocala
  • sos caramel: 250 gr zahar, 200 ml smantana de frisca,70 gr unt
  • zahar pudra pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bere:

Intr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la compozitie.

Turnam apoi berea neagra, coaja rasa de portocale si stafidele si omogenizam. Punem amestecul in 6 forme mai mici sau in una mare, unse cu unt si tapetate cu faina.

 Dam formele la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.
Lasam prajiturile sa se raceasca putin in forme, apoi le scoatem pe un gratar. Servim prajiturile cu sos caramel si zahar pudra cernut deasupra.

Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, avand  grija sa nu se inchida prea tare la culoare. Zaharul va incepe sa se caramelizeze de la marginea vasului, asa ca agitati din cand in cand vasul, fara a amesteca cu lingura pentru a obtine un caramel uniform. Cand zaharul s-a caramelizat,dam craticioara de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecand. Turnam si smantana. Avem grija sa nu  ne ardem caci in acest moment caramelul isi va mari volumul si va forfoti. Amestecam usor  si aducem din nou vasul pe foc. Din acest moment lasam caramelul la foc in functie de cat de gros vrem a fie sosul, tinand cont ca acesta se mai intareste dupa ce se raceste (eu l-am tinut aproximativ 3-4 minute la foc mic). Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marcela1979 1

19.04.2016, 20:02

Rocsi 1

19.04.2016, 21:12

Nu am mancat niciodata prajitura cu bere, dar suna bine!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:40

Ce bine arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ștrudel cu vișine