Prajitura cu caise si coacaze rosii

de laura_n in Retete diabetici, 1 Aug 2019 | 3037 vizualizari

 

Sezonul fructelor de vara: caise, coacaze, zmeura. Sa ne infruptam din toate, iar ce ramane sa punem intr-un desert simplu si savuros.
 
 

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua de gaina
  • un praf de sare
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao neagra
  • 4 lg Green Sugar Premiu 2:1
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg Green Sugar pudra
  • 8 - 10 caise coapte
  • 100 gr coacaze rosii
  • frisca:
  • 400 gr smantana grasa
  • 200 gr mascarpone
  • 3 lg Green Sugar pudra
  • decor:
  • coacaze rosii
  • pepite ciocolata fara zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si coacaze rosii:

Ingredientele pentru blat se lasa temperatura camerei pentru o ora.

Se porneste cuptorul la 170 grade C. Se pune la indemana o tava cu hartie de copt.

Fructele se spala si se lasa la scurs.

Caisele se desfac si se taie felii. Se asaza fructe in tava, in strat egal, se presara o lingura indulcitor pudra si se lasa deoparte.   Se separa ouale in albusuri si galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma cu ajutorul unui mixer. Cand se albesc si devin dense, se adauga indulcitorul, mixand bine pana la incorporare. Odata obtinuta o bezea ferma, se adauga galbenurile frecate inainte. Se incorporeaza, apoi se adauga faina cernuta cu cacaua. Se incorporeaza si faina cu ajutorul unei spatule, apoi se adauga uleiul. Se omogenizeaza.

Compozitia se toarna in tava, peste stratul de fructe, se niveleaza frumos. Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 40-45 minute, la 170 grade C.

Odata coapta, prajitura se scoate din cuptor si se lasa la temperat.

Dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou, cu baza de fructe deasupra.

Smantana rece se mixeaza cu ajutorul unui mixer. Cand devine pufoasa, se adauga mascarpone si indulcitorul pudra. Se omogenizeaza. Cu ajutorul unui poche, se orneaza prajitura rece, se decoreaza cu coacaze rosii si pepite de ciocolata, apoi se pune la frigider pana in momentul servirii.  

TIPS-URI

1

alegeti caise coapte, dulci

2

daca doriti, puteti insiropa prajitura, insa aceasta va avea oricum textura umeda de la fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele fara zahar si faina