Prajitura cu ,,carlionti"

de DIANA B in Dulciuri, 13 Noi 2011 | 5925 vizualizari

 

Eu am botezat-o asa ... este o praji de la Rocsi (ms Rocsi) , care-i de la Laura ...... si care se numeste RUDY ... ati inteles ? buuuuuuuuuuun .

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt moale
  • 400 g faina  
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 esenta rom
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt

CREMA       

  • 650 g branza de vaci      
  • 3 oua       
  • 250 g zahar       
  • 1 es vanilie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ,,carlionti":

Intr-un bol se incorporeaza galbenusul in untul lasat la temperatura camerei . Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacaua , dupa care se adauga in bolul cu unt ; se adauga si esenta si se amesteca totul foarte bine . Se va obtine un aluat tare , care se va imparti in 1/2 , formandu-se doua bile , pe care le vom inveli in folie alimentara si la congelator cu el ptr 20-30 minute .

Ptr crema , se separa ouale , albusurile se bat bine c-un praf de sare , carora li se adauga galbenusurile , esenta si la urma branza . Se mixeaza totul bine , pana la obtinerea unei creme . Pregatim o tava 24/37 cu ulei si tapetam cu hartie de copt umezita . Scoatem o bila de aluat de la congelator si o facem ,,CARLIONTI" prin ochiurile mari ale razatorii , peste care asezam crema de branza si terminam de asamblat prajitura cu un alt strat de CARLIONTI , obtinuti din a doua bila de aluat . Se da la cuptorul preincalzit , la 180 g ptr 50 minute . Cand s-a scurs timpul de coacere , se lasa la racorit sub o folie de aluminiu . Se portioneaza si se imparte celor dragi ...si nu numai . Am pastrat ce-a rams la frigider , ptr a ramane frageda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ,,carlionti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

15.11.2011, 22:37

am tot zis ca o incerc si eu. Frumoasa foc ti-a iesit

Bunica 1

19.11.2011, 14:36

ce frumos arata carliontata!

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy cu urda