Prajitura cu cocos

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 12 Mar 2012 | 8206 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut ff mult si am zis sa o incerc si eu. Se face exagerat de repede si este foarte fina si gustoasa, de post fiind !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 cana nuca cocos
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte soia sau orez (eu am facut-o cu lapte de soia)
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • un praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

- am amestecat intr-un bol faina, zaharul,zaharul vanilat, nuca de cocos si parful de copt

- am adaugat laptele de soia treptat, amestecand, iar dupa ce s-a omogenizat compozitia am turnt 3/4 din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

- in compozitia care a ramas am pus lingura de cacao si am turnat-o in tava amestecandu-o cu furculita pe deasupra in cercuri facand un mozaic ( in rateta de la Laura se turna compozitia de cacao in forma de sah) si se da la cuptorul preincalzit (eu am potrivit cuptorul la 180C si am tinut-o 35 min)

- se verifica cu scobitoarea daca s-a copt

- dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar farin si fulgi nuca cocos.

TIPS-URI

1

trebuie sa folositi o tava micuta ca sa iasa mai inalta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Georgiana78 1

16.03.2012, 16:29

Dau, dau, cam tarziu am vazut, dar...dau!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 21:37

imi place cocosul

Georgiana78 1

09.04.2012, 22:30

Multumesc Oana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena in lapte de cocos