Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

de Gherca Daniela in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 2104 vizualizari

 

Un dulce de weekend tare bun, usor acrisor si foarte delicios! 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 500 g crema de branza (fromage frais)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 100 g faina
  • 50 g amidon de porumb (maizena)
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru fructele de padure:
  • 240 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri sirop din cirese negre (optional)
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon + 3 linguri apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat. 
Crema de branza o amestecam cu smantana si le adaugam in compozitia de oua, mai mixam putin si adaugam esenta de vanilia cu zaharul vanilat, iar la sfarsit, adaugam faina cu amidonul si praful de copt cernute impreuna si mixam pana omogenizam bine totul.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda de 26 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei si faina, apoi dam tava la cuptor pentru 45-50 min sau pana cand este frumos rumena deasupra.

Intr-un ibric, punem fructele (pe care le-am lasat sa se decongeleze) cu zaharul si siropul, apoi le punem pe foc pana se topeste tot zaharul. Amidonul il amestecam cu apa, apoi luam 2 linguri din siropul cald lasat de fructe si amestecam pana cand observam ca s-a ingrosat. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Cand prajitura s-a copt, o lasam 10 minute in cuptor, cu usa intre-deschisa (pentru a nu se lasa deodata), iar cand s-a racorit, decoram cu fructele de padure ( care pot fi caldute). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

loredanaaa 1

01.02.2017, 22:30

Bun

Gherca Daniela 1

02.02.2017, 17:10

Multumesc!

miki_a 1

04.02.2017, 23:10

Numai și numai bunătăți ai pregătit, Dănuța...una mai bună decât alta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort(tarta)