Prajitura cu crema de ciocolata

de maria_claudia in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 17669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foi:
  • 3oua,
  • 6linguri zahar,
  • 6linguri ulei ,
  • 1lingurita amoniac dizolvat in 2linguri otet ,
  • faina cat cuprinde ptr a rezulta un aluat potrivit de moale
  • ptr crema:
  • 600ml lapte ,
  • 5linguri faina,
  • 6linguri zahar ,
  • 300gr ciocolata lapte
  • 2linguri cacao
  • 250 gr unt.
  • ptr glazura
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

pregatim foile:amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit de moale pe care il impartim in trei parti egale apoi intindem 3foi pe dosul unei tavi si le coacem pe rand timp de 15-20 minute.

crema:faina se amesteca cu 10 linguri lapte iar restul se pune intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecand continu .Cand  ajunge la consistenta unei smantani groase dam de pe foc si punem cacaoa si ciocolata amestecand pana sa topeste.Crema racita se amesteca treptat cu untul frecat spuma apoi se umplu cele 3 foi.

glazura:ciocolata o topim pe baie de abur impreuna cu untul ,eu am pus si glazura alba (100gr ciocolata alba topita pe baie de aburi impreuna cu o lingura unt)din care am trasat linii paralele apoi le-am unit cu ajutorul unei scobitori.Prajitura se lasa la rece pentr 6-7 ore cand devine frageda si se poate taia usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

corina241 1

02.11.2010, 15:32

cred ca ti se topeste-n gura

lacrimioara 1

02.11.2010, 20:33

ce bine arata

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:07

yammy ce buuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite din aluat de negresa