Prajitura cu iaurt si gem de piersici

de mihasara in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 4821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri de zahar
    • 6 linguri de faina
    • 1 pachetel praf de copt
    Crema:
    • 700 g iaurt
    • 250 ml frisca lichida
    • zahar dupa gust (2-3 linguri de zahar praf)
    • 2 plicuri de gelatina
    Topping:
    • 1 borcan de 400g cu gem de piersici
    • 2 plicuri tort gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si gem de piersici:

Blatul:

  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul.
  2. Adaugam uleiul ca la maioneza.
  3. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
  4. Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.
  5. Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

  1. Batem frisca si o lasam deoparte.
  2. Amestecam frisca cu iaurtul si adaugam zaharul.
  3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
  4. Dupa 10 minute, dizolvam gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
  5. Amestecam gelatina cu frisca cu iaurt.
  6. Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.
  7. Punem blatul inapoi in tava, peste el intindem crema de iaurt cu frisca.
  8. Dam la frigider tava, pentru 2 ore.
  9. Amestecam plicurile de tort gelee cu  100ml apa si punem pe foc. 
  10. Procedam conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam gemul si omogenizam .
  11. Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.
  12. Portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

simona72 1

18.12.2015, 15:46

Deliciuuuuuu!

daniastefania 1

18.12.2015, 17:42

Ce frumoasa e!

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 22:02

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu nectarine si caise