Prajitura cu iaurt si marmelada de visine

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 23 Ian 2015 | 5773 vizualizari

 

Cum dupa o zi de servici si dupa o saptamana incarcata o prajitura e bine primita ptr week-end !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana jumate ulei
  • 1 cana jumate zahar
  • 4 cani faina
  • 400 g iaurt
  • rasatura de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic praf copt
  • 200 g marmelada visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si marmelada de visine:

Intr-un bol am batut spuma  ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma,  esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez.

Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura.

Trepatat adaugam  faina in compozitia cu ouale si amestecam mereu pt a nu face cocoloase.

Rezulta o compoztie  ca cea de chec !

In tava de copt  invelita cu hartie de copt adaugam compozitia si peste aceasta adaugam marmelada  din care cateva bucatele mici le incorporam in mijlocul acestia!

Dam la cuptor preincalzit pt circa 40 min pana ce prinde culoare deasupra.  facem  testul cu scobitoarea.

O lasam sa se raceasca si apoi se poate taia.

Se poate pudra cu zahar pudra dar pt noi a fost destul de dulce !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si marmelada de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Teo 1

23.01.2015, 22:35

si mie Buni,de la tine am mancat prima prajitura cu iaurt...in tineretile noastre!

Rocsi 1

24.01.2015, 22:25

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 09:30

buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie