Prajitura cu mere - de post

de iuliana_florentina in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 7120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 200 g gris
  • 230 g zahar
  • 370 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura de praf de copt
  • un praf de sare
  • o lingura esenta de vanilie (sau o lingurita scortisoara )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere - de post:

Prima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt.

Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca nu va place cu coaja,curatati-le inainte ).Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie.

Acoperim  cu hartie de copt o tava de 22×30 cm si asezam jumatate din compozitia uscata ,jumatate din mere ,apoi ce-a rams din cea uscata si restul de mere.Nivelam frumos prajitura cu mere presand usor cu dosul unei linguri .

Coacem 40-50 de minte la 180-200 °C pana se rumeneste putin deasupra,cand e gata se va desprinde de pe marginile tavii.

O lasam sa se raceasca complet si apoi o putem taia.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie