Prajitura cu mere si fulgi de migdale

de Moni_alex in Dulciuri, 25 Aug 2016 | 10152 vizualizari

 

O prajitura rapida si preferata pe timpul verii

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de mere
  • o cana de zahar
  • o cana de gris
  • o cana de faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 200 g unt
  • 200 g fulgi de migdale
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si fulgi de migdale:

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul vanilinat si scortisoara dupa gust.

Intr-un vas se pune faina, zaharul, grisul, praful de copt, sarea si se amesteca foarte bine.

Se impart merele in doua parti, amestecul cu faina in doua si untul in trei parti.

Se tapeteaza o tava(20/30 cm) cu hartie de copt si se unge bine cu 1/3 din cantitatea de unt.

Se adauga jumatate din amestecul de faina, zahar, gris, praf de copt apoi jumatate din mere cu sucul lasat. Se continua cu  jumatatea de faina, 1/3 din unt taiat cubulete mici, cealalta jumatate de mere si ultima parte de unt taiata cubulete.

Deasupra se presara fulgi de migdale pe toata suprafata si se preseaza putin pentru ca prajitura o sa creasca la cuptor.

Se coace in cuptorul preincalzit aprox 50-55 minute la foc potrivit pana cand fulgii de migdale se prajesc si prajitura se desprinde de margini.

Dupa ce s-a racit bine, se portioneaza dupa preferinte.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere la Dry Cooker