Prajitura cu mere turnata

de nadina73 in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 34103 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Laura Sava.Este o dedicatie pentru Ina a noastra ,cu intarziere cei drept ,dar mai bine mai tarziu decat niciodata LA MULTI ANI Ina si din partea meau un mini tortulet cu mere.Deci cereti voie Inei ,pentru a degusta

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 18 linguri pline cu burta faina
  • 2 prafuri de copt

Umplutura:

  • 1,7 kg mere
  • 5  linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri scortisoara macinat

Decor:

  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere turnata:

Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa.

Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute .

Merele se curata si se razuiesc sau se toaca(eu le-am tocat ,am fost mai lenesa) se calesc in 50 g unt ,spre final se pune zaharul si scortisoara.Merele le-am pregatit cu ceva timp inainte.

Cand  blatul s-a rumenit putin se scoate tava din cuptor se pun merele calite. se niveleaza usor dupa care se toarna cealalta jumamatate din compozitia de blat.

Se da tava la cuptor pentru inca 35-40 minute  la 160 grade.

Cand s-a racit se pureaza cu zahar

PS:Ce va pot spune,este fantastic de pufoasa si de buna,nici nu apuci sa o mesteci ca ti se topeste in gura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere turnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

epurasha2bb 1

18.11.2010, 11:47

ce frumos turnulet! norocoasa Ina ce sa zic!

dentistutza 1

19.11.2010, 07:57

ce frumos!!! bravos nadina, la multi ani ina!!!!

elena1988 1

11.01.2011, 11:01

ce frumos, bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute