Prajitura cu mure si frisca

de Bucataras Medi in Dulciuri, 14 Noi 2013 | 15311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 250 g mure
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri faina pentru pudrat murele
  • 100 g mure pentru decor
  • 300 g frisca pentru ornat
  • unt cat o nuca pentru tapetat forma
  • 2 linguri cu zahar pentru tapetat forma
  • cate 2 lingurite sirop de mure pentru fiecare patrat in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si frisca:

Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu  apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina.
Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam treptat zaharul peste albusuri si mixam circa 10 min la treapta superioara.Adaugam galbenusurile si  mixam incontinuare .Adaugam in ploaie faina cernuta  si amestecam cu ajutorul unei palete, de aceasta data.
Incorporam uleiul,zeama de lamaie,sarea,coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam usor .
Preincalzim cuptorul.
La finl adaugam fructele si amestecam usor pentru a nu le zdrobi.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu zahar.Scuturam tava pentru a indeparta surplusul de zahar.
Turnam compozitia in tava ,nivelam si dam la cuptor la 180 grade la foc mic.
Facem testul scobitorii si cand prajitura este coapta o scoatem din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi taiem patratele mai mari.(circa 7/7 cm).
Lasam sa se raceasca bine dupa care glazuram cu frisca pe partea de sus si pe partile laterale ale prajiturii.
Decoram cu mure si stropim cu sirop de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Giana 1

05.06.2014, 10:48

Buna rau, voi incerca si cu zmeura

ralu_ca 1

05.06.2014, 11:07

feliciacristea46 1

05.06.2014, 15:07

vai ce imi plac murele si zmeura ! o fac si eu curand, e cea mai buna !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de chia cu kiwi si migdale