Prajitura Cu Prune

de Meea in Dulciuri, 9 Sep 2016 | 4474 vizualizari

 

 Am cam intarziat 9 zile cu anuntarea noului sezon, insa mai bine mai tarziu decat niciodata, nu? Ne intristam putin, fara sa vrem, pentru ca vara s-a terminat!  Totusi, noi nu vedem frumusetea toamnei. Ea creeaza un tablou pictat parca din povesti, cu nuantele de rosu,galben si maro ce imbratiseaza orizontul....  Si ce daca ploua? Stam la adapost ca "Doar' nu ploua cu foc"- zice tata. Si da, ploile sunt  mai lungi si reci, dar ce bine este sa dormi auzind sunetul picaturilor de apa care se sparg pe geam. Plus ca daca nu am mers pana acum pe un covor rosu, vom pasi pe un covor de frunze ( nu am folosit bine verbul "a pasi" pentru ca eu alunesc de numa pe frunzele ude haha:)) ). Sa nu o dam in melancolie, va povestesc 2 lucruri pe care toti bloggeri culinari le gandesc la inceputul anotimpurilor mai reci:
1. AAAH acum e musai sa fotografiez preparatele pana la ora 17, altfel lumina nu este deloc prietenoasa iar pozele vor lasa de dorit!

2. Acum nu trebuie sa mai las cremele intr-un lighean cu apa rece, amestecand din cand in cand, pana cand compozitia se raceste. O las pe balcon/geam 5 minute si gata, este racita! 

Va doresc un weekend linistit, eu una voi avea parte de unul simplu, fara prea multe activitati, unul de care chiar am nevoie! Pupici

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 14 prune
  • ( nu, nu sunt setata pe cifra 14 haha:)) )
  • gris
  • 100ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cu Prune:

Pentru inceput, spalam si taiem pe jumatate prunele, urmand ca apoi sa scoatem samburii.  Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si cele 14 linguri de zahar si pliculetul cu zaharul vanilat. Continuand mixarea, vom obtine o bezea tare si lucioasa.

 Adaugam apoi galbenusurile si laptele. Separat, amestecam praful de copt cu faina si le adaugam peste amestecul de oua.
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul inauntru. Miscandu-va foarte repete, puneti jumatatile de prune, una langa cealalta, presarati un pumn de zahar si unul de gris. Cu cat va miscati mai repede cu atat aveti sansele mai mari ca mai multe prune sa ramana deasupra blatului. Adaugam apoi galbenusurile si laptele. Separat, amestecam praful de copt cu faina si le adaugam peste amestecul de oua.

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul inauntru. Miscandu-va foarte repete, puneti jumatatile de prune, una langa cealalta, presarati un pumn de zahar si unul de gris. Cu cat va miscati mai repede cu atat aveti sansele mai mari ca mai multe prune sa ramana deasupra blatului.

O toamna frumoasa si delicioasa sa aveti!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/09/prajitura-cu-prune.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cu Prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe