Prajitura cu ricotta si caise

de Oana in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 5232 vizualizari

 

Delicioasa, bineinteles! :) 

 

INGREDIENTE

    • 350 g branza ricotta sau de vaci
    • 400 g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 praf de sare
    • 100 g zahar brun
    • 1 plic zahar vanilat
    • o lingurita scortisoara
    • o lingurita coaja de lamaie
    • 1 ou
    • 20 ml ulei
    • 50 ml lapte
    • Umplutura:
    • 1 kg caise
    • Firimituri:
    • 100 g unt moale
    • 150 g faina
    • 80 g zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si caise:

  • Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii

  • Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare

  • Amestecati in vasul  robotului ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica

  • Adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios

  • Folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului

  • Intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava

  • Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele

  • Amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat

  • Puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra

  • Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta