Prăjitură cu Ricotta si Lămâie

de Catalina L in Dulciuri, 24 Oct 2015 | 3784 vizualizari

 

Este o prăjitură lejera si parfurmata.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 150 gr de zahăr pudră
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la o lamaie
  • 40 g amidon de porumb (Maïzena)
  • 2 linguri de făină
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 160 gr migdale macinate
  • 200 gr ricotta
  • 50 gr migdale feliate
  • extract de vanilie
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu Ricotta si Lămâie:

Se încălzește cuptorul la 160 ° C.

Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Se freaca untul cu 150 gr de zahar, apoi se adauga galbenusurile treptat frecand totul bine.

Punem ricotta, vanilia coaja si zeama de lamaie.

La urma adaugam amidonul , faina si amestecam.

Batem albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar.

Incorporam albusurile la compozitia precedenta amestecand usor de sus in jos.

Punem compozitia obtinuta in tava si nivelam.

Decoram cu migdale feliate.

Am făcut o limonadă cu resturile de lămâie .....buna și racoritoare.

Coaceți timp de 40-45 de minute.

Lasati in tava pana se răceste complet.

Se presara cu zahar pudra si se feliaza.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

este si mai buna a doua zi după ce este complet racita

2

puteti face o o limonadă cu resturile de lămâie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu Ricotta si Lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.10.2015, 21:11

Mmm, ce buna este, ce pufoasa!

RuxyRux 1

25.10.2015, 20:12

Un deliciu! Imi place combinatia!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:08

foarte faina!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez in lapte