Prajitura cu strugurei

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 4344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 linguri de zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de gris
  • 2 pahare de strugurei
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu strugurei:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi incorporam alternativ faina si jumatate din spuma de albusuri.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava, presaram grisul in ploaie, sa se repartizeze uniform peste intreaga suprafata a continutului din tava.

Deasupra asezam strugureii, apoi dam tava la cuptor si lasam la copt cca 20 minute.

Scoatem tava din cuptor, repartizam uniform spuma din albusuri ramasa, nivelam, deasupra presaram putin zahar brun si dam din nou tava la cuptor pana se intareste spuma.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.07.2016, 20:40

Servesc si eu!

miki_a 1

19.07.2016, 10:13

Ce frumos a crescut pandispanul si ce culoare frumoasa i-a dat strugureii!

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana