Prajitura cu visine

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 3877 vizualizari

 

Va invit cu drag...la o prajitura minunata...de vara, cu visine...sau cu ce va mai doriti voi sa fie: caise, piersici, nectarine, zmeura...e magie pura pentru papilele gustative...va garantez :))))) Se face usor...si e absolut delicioasa! Marca by Ruxy :D :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de visine
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar fin
  • un praf de sare
  • 5 oua
  • 50 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie( mica)
  • vanilie( eu pun mai multa)
  • zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

1. Separam ouale in doua boluri de mixer.

2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul ca la bezea in jur de 5 minute.

3. Galbenusurile le amestecam usor cu uleiul ca la maioneza, adaugam apoi treptat laptele, vanilia,  zeama de lamaie si coaja.

4. In compozitia cu galbenusuri adaugam jumatate din cea de albus si amestecam bine.

5. Adaugam treptat faina si omogenizam bine cu un tel, apoi praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie.

6. Incorporam si restul de spuma de albus usor, prin invaluire pana se omogenizeaza totul uniform.

7. Turnam usor compozitia intr-o forma( eu am folosit-o pe cea de tarta) tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura la 180 de grade pana ce trece testul cu scobitoarea.( in jur de 30 sau 35 de minute). Daca puneti fructe mai grele si mai zemoase, coacerea se poate prelungi pana la o ora, deci neaparat testati prajitura.

8. Lasati-o apoi la racit, pudrati-o cu zahar pudra vanilat( eu il prefer pe cel  facut in casa) si bucurati-va de ea, e minunata!

 

TIPS-URI

1

Prajitura este dulce asa cum imi plac mie deserturile...daca fructele sunt acrisoare atunci se combina perfect si gusturile se echilibreaza, daca fructele sunt dulci va sugerez sa puneti doar 180 gr de zahar.

2

Atasez o fotografie si in varianta cu nectarine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Visina in sucul ei ( metoda de conservare )