Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine

de Moni_alex in Dulciuri, 30 Iun 2015 | 5089 vizualizari

 

O prajitura rapida si racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 500 g visine
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar + 3 linguri de zahar
  • 250 ml ulei
  • 12 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de copt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • sirop de visine pentru ornat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine:

Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua.

Blatul se prepara astfel: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza bine pana se dizolva zaharul apoi se adauga uleiul putin cate putin pana compozitia devine cremoasa.

Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga cate putin in compozitie.

Se adauga compozitia de blat peste visinele din tava si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 50 minute pana se coace si se rumeneste usor deasupra.

Se face testul blatului cu scobitoarea.

Cand e gata, se scoate din cuptor si o lasam in tava 20 minute apoi o rasturnam pe o alta tava astfel incat visinele sunt deasupra.O lasam sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim frisca: mixam smantana pentru frisca pana se intareste bine, apoi adaugam cele 2 linguri de zahar pudra si mai mixam la viteza mica foarte putin.

Dam frisca la rece.

Cand s-a racit prajitura, adaugam frisca peste visine si ornam dupa preferinte.

Am taiat prajitura bucatele si am ornat cu seringa fiecare bucatica cu sirop de visine.

Delicoasa!

 

 

 

TIPS-URI

1

pentru un blat mai mic se poate folosi tava aragazului dar se suplimenteaza si cantitatea de visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata