Prajitura Dobos

de Maria68 in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 16955 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pahar lapte

Crema:

  • 3 budinci de ciocolata
  • 750 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 200 g Finetti
  • 200g unt

Decor:

  • 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate  o foaie si se coc pe dosul tavii.
 
Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).

Cu aceasta compozitie  umplem  foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura  cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

cornelia16_2002 1

10.12.2012, 17:32

super prajitura, care ramane peste ani favorita mea. anul acesta o voi face si eu de sarbatori, sper sa-mi iasa

Maria68 1

10.12.2012, 18:20

Multumesc: Rocsi; Simona; Ina; Ionela; Mirela; Cornelia

diana_k 1

11.12.2012, 08:40

ciocolatoasa prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Dobos un deliciu pe gustul tuturor