Prajitura festiva cu crema de nuci

de katty in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 25868 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa , cu aroma de nuci si cafea instant .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua ,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina ,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao ,
  • un praf de sare
  • crema :
  • 250 gr unt sau margarina ,
  • 150 gr zahar pudra ,
  • 250 gr nuca macinata ,
  • 2 lingurite cafea instant dizolvate in putina apa
  • decor:
  • 50 gr ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de nuci:

Preparam mai intai blatul . Separam  albusurile pe care le batem cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul , mixam , apoi cernem  deasupra faina amestecata cu cacao . Amestecam usor cu o lingura de jos in sus , apoi turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina , sau cu hartie de copt .Coacem blatul pana trece proba scobitorii .

Lasam blatul sa se raceasca , apoi il scoatem si il taiem felii cat mai egale .Pentru crema mixam untul la temperatura camerei  cu zaharul pudra pana isi mareste  volumul . Adaugam nucile maruntite (putem sa le prajim putin in cuptor pentru un plus de gust) si  cafeaua instant dizolvata intr-o lingurita apa . Omogenizam bine compozitia .Ungem pe rand fiecare felie cu crema  . (avem grija sa ne ramana putina crema pentru deasupra Lipim din nou feliile in ordinea in care au fost si le montam in tava in care a fost copt blatul .


Punem deasupra restul de crema  . Radem ciocolata si dam prajitura la frigider pentru cateva ore . 
 Cand taiem prajitura avem grija sa taiem  prajitura , mai intai pe jumatate perpendicular pe feliile care le-am taiat initial , apoi felii usor oblice

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

Anett 1

08.12.2014, 08:07

ce draguti tort!

Criss 1

08.12.2014, 13:09

Giana 1

04.12.2015, 21:56

Am facut si eu in seara asta. Mi-a placut foarte mult blatul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci