Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

de Ina in Dulciuri, 21 Sep 2016 | 13271 vizualizari

 

Un desert fin, delicios, preluat de la Gaby_d
Multumesc pentru reteta, sor'mea! :-*

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri nuca
  • 5,5 linguri faina
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
Crema:
  • 300 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 12 galbenusuri
  • 7 linguri lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 50 gr cocos
  • 50 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 gr ciocolata maruntita
Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500:

Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru fiecare foaie in parte. Astfel, pentru o foaie folosim: 4 albusuri, 4 linguri zahar,4 linguri nuca, 1,5 linguri faina, jumatate lingurita cu praf de copt si un praf de sare.

Batem albusurile impreuna cu un varf de cutit sare pana obtinem o spuma tare. 

Adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucuiasa, apoi continuam cu faina , cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus. 

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt , nivelam si coacem la foc mediu pentru 15 minute, pana ce foaia devine usor aurie. 

Scoatem tava din cuptor, luam foaia cu tot cu hartia de copt si-o punem pe un blat lasand-o sa se raceasca pe hartie. Procedam la fel cu celelalte doua foi.

Cand s-au racit, desprindem cu grija hartia de copt ( se va desface foarte usor cand foile sunt complet reci ) 

 

Crema. 

Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur, pana ce acestea isi dubleaza volumul si devin o spuma densa. Adaugam  laptele si mestecam continuu  pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.  

Oprim focul si lasam crema sa se raceasca. Mixam untul tinut la temperatura camerei si obtinem o spuma, peste care adaugam putin cate putin amestecul de galbenusuri  racit. 

Impartim crema de galbenusuri in trei parti egale. In prima amestecam nuca de cocos, in a doua stafidele

stropite cu rom  si in a treia ciocolata maruntita.

Incepem asamblarea prajiturii: Asezam o foaie de blat peste care intindem crema cu cocos. Peste crema de cocos asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, apoi asezam a treia foaie si acoperim cu crema cu bucati de ciocolata. 

Presaram fulgi de ciocolata si dam prajitura la frigider pentru cateva ore, cand se va putea portiona mai usor. 

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut o tava cu prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata