Prajitura Milch Schnitte

de Anamaria Cook in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 8138 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:

  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare

Pentru Crema:

  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura miere
  • esenta de vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte:

BLAT:  

Separati ouale si mixati galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc si isi tripleaza volumul. Amestecati faina, grisul, praful de copt si cacao. Amestecati galbenusurile cu laptele, uleiul si mierea apoi incorporati faina pana ce obtineti o compozitie omogena. Mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase. Tapetati cu hartie de copt doua forme rotunde cu baza detasabile. Incorporati albusurile in compozitia de prajitura si turnati amestecul in cele doua forme de prajitura. Coaceti in cuptorul incins la 160C/ gaz 4 pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.

CREMA:  

Amestecati laptele condensat cu 50 ml lapte. Puneti restul de lapte si gelatina intr-o cratita pe foc mic pana ce aceasta se dizolva. Amestecati laptele condensat cu gelatina, esenta de vanilie si mierea. Mixati frisca, adaugati crema de lapte condensat si amestecati pana ce se omogenizeaza. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru 30 de minute sau pana ce incepe sa se inchege. Taiati blaturile pe jumatate si puneti crema inchegata intre cele doua felii. Puteti forma un tort din cele doua blaturi sau 4 blaturi daca le taiati pe jumatate. Eu am facut doua mini tortulete. Lasati la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

05.09.2013, 20:39

Bine ai revenit bun dulce ai facut

T I M E A 1

05.09.2013, 21:40

Rocsi 1

05.09.2013, 22:21

O prajitura delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Felie de lapte - Milch Schnitte