Prajitura Minunata

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 9030 vizualizari

 

Nu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi plac, zic ca a iesit ceva bun....pentru foarte bun mai lucram.....pai daca e concurs sa zicem ''Nicio zi fara ciocolata''....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 250 g margarina rama
  • 6 oua
  • 240 g zahar farin
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • 300 g visine congelate
  • zahar pudra pentru tavalit visinele
  • Crema
  • 450 g nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata Black & Withe Schogetten
  • Glazura
  • ciocolata topita Dr.Oetker
  • confeti vesele Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Minunata:

Foi:

Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua. Tapetam cu hartie de copt o tava 35/25 cm, turnam jumatate din compozitie si o dam la cuptorul preincalzit cca 10 min. Cat timp sta tava in cuptor, visinele congelate le taiem pe jumatate, le tavalim prin zahar pudra si apoi scoatem tava din cuptor si le asezam in tava. Bagam tava din nou la cuptor pana cand este gata copt blatul. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, la fel procedam si cu restul de compozitie. Vom obtine doua foi.

Crema:

Nuca macinata cu zaharul, laptele si ciocolata le punem intr-o cratita cu fund dublu si punem pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba, cca 20 min. Apoi lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit incorporam mascarponele.

Asamblare:

Asezam pe o tava prima foaie intindem crema, apoi foaia a doua si turnam ciocolata topita apoi presaram confeti vesele. Se lasa la rece pana a doua zi, cand se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Minunata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Constelatialeu 1

23.01.2016, 18:37

Multumesc, tuturor !

diaconta 1

23.01.2016, 22:15

Auzi Minunato!!!
Eu nu ti-am cerut prajitura de-asta?
Cred ca m-am dilit ))
Mai ai????

Constelatialeu 1

24.01.2016, 08:45

Die, mai am un colt, dar trebuie sa-i ceri lu`Vali, ca`colturile sunt ale lui....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie