Prajitura sah la Cleme

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 8667 vizualizari

 

Iar m-am jucat si am profitat de ocazie ca azi e Sfantul Clement, deci este ziua mea, asa ca mi-am facut o prajitura, ca mai aveam niste mascarpone, smantana pentru frisca si alte chestii pe care musai trebuia sa le folosesc......

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu faina
  • 2 lingura cu ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida hulalala
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • Pentru decor
  • cacao
  • Sirop de visine
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sah la Cleme:

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat.

Blat alb: Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, patratat cu dimensiunea de 24/24 cm. Forma am tapetat-o cu hartie de copt. batutAm  bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Blat maro: Am batut bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina, cacaoa si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Frisca: Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca tare.

Montarea: Dupa ce s-au racit blaturile, le punem unul peste altul si taiem fasii egale. Apoi asezam o fasie alba una maro, intre ele punem crema si lipim, procedam asa pana terminam fasiile de blat, insiropam bine, apoi intindem crema peste, restul de fasii le asezam invers de cum am asezat primul rand, daca am inceput cu alb, acum incepem cu maro, lipim cu crema, insiropam, intindem restul de crema. La final imbracam prajitura cu frisca si presaram cacao, formand imaginea unei table de sah. Lasam la rece pentru cateva ore, asta daca avem rabdare.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sah la Cleme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Ina 1

24.01.2017, 11:32

Felicitari pentru munca depusa, Cleme! La multi ani!

Constelatialeu 1

24.01.2017, 14:00

Multumesc !

oanapl 1

24.01.2017, 15:10

Ce frumos a iesit! La multi ani!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit