Prajitura sarbeasca, Tunischi

de Bucataras Diana in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 7082 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori.
Am gasit aceasta reteta intr-o revista si am facut-o si noi. Nu stiu cat de sarbeasca este :P, dar este foarte buna. Ne-a facut probleme cu taiatul si cu aspectul, dar merita... Noi am facut doua tavi, o sa vedeti si in poze, intr-una am pus foaie de copt, pe cealalta am uns-o cu ulei, a doua varianta, parca este mai buna. O sa trec ingredientele pentru o tava.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 300 g nuci taiate
  • 1 borcan gem de caise
  • Pentru ornat:
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sarbeasca, Tunischi:

Ungem o tava patrata (eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam 8 linguri de zahar si 2 linguri de gem de caise, amestecam si turnam compozitia obtinuta peste nuci. Dam la cuptor pentru circa 15-20 de minute, dupa care scoate tava si o lasam sa se raceasca. Pentru crema, amestecam cele 8 galbenusuri cu restul de zahar, turnam laptele caldut, punem faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la fiert, la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Ungem blatul cu gem de caise, turnam crema, ungem cu frisca si presaram ciocolata rasa. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarbeasca, Tunischi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza