Prajiturele-bombonele din resturi

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 2234 vizualizari

 

Da, din resturi, pentru ca am prestat azi 3 prajituri cu blaturi , mi-au ramas marginile de la fiecare blat si m-am gandit sa le transform.....

 

INGREDIENTE

  • Foaie de bezea
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 linguritacu otet din vin alb
  • 100 g nuci prajite si macinate
  • 60 g migdale macinate
  • 350 g resturi de blat pandispan,cu nuca
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 100 g unt 80% grasime
  • 300 ml apa
  • Pentru cosulete de ciocolata
  • cca 200 g ciocolata topita
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele-bombonele din resturi:

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, lasam cuptorul intredeschis sa se usuce lent. Am lasam cca 1 si 1/2 ore.

Intr-un castron maruntim resturile de blat. Separat intr-o cratita punem cacaoa, zaharul si apa,lasam sa clocoteasca de doua,trei ori, tragem de pe foc, adaugam untul si amestecam sa se topeasca. Amestecul obtinut il turnam peste resturile de blat si amestecam bine. Jumatate din foaia de bezea o maruntim si o incorporam in compozitie. Lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata si imbracam niste forme mici de silicon in ciocolata, dam formele la congelator, le lasam la congelator 15 min, apoi le scoatem din congelator, scoatem usor din formele de silicon. Formele de ciocolata le umplem cu compozitia de mai sus, deasupra presaram bezea sfaramata. Din restul de compozitie  formam niste bilute pe care le tavalim prin bezea sfaramata, cealalta foaie de bezea ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele-bombonele din resturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat