Praline Tiramisu

de Merisor in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 10612 vizualizari

 

Tare bune si de efect sunt aceste praline.
Si-s simplu de facut.
Sursa mea de inspratie a fost reteta Adinei: http://www.bucataras.ro/retete/praline-tiramisu-37369.html
Multumesc, Adina, pentru delicioasa reteta!

 

INGREDIENTE

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 1 ceasca cafea tare
  • 1 lingurita amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline Tiramisu:

Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.

Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.

Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am trecut-o printr-o sita.

Turnam cafeaua calduta peste piscoturi, amestecam bine compozitia, apoi adaugam mascarponele si omogenizam bine totul.

Acoperim vasul si il dam 30 de minute la rece.

Pe un platou presaram 20-30 de gr cacao.

Cu o lingurita luam din compozitia de praline si cu ajutorul mainilor formam bilute pe care le trecem prin cacao.

Sunt foarte bune si au gust de tiramisu.

TIPS-URI

1

Recomand ca pralinele sa fie trecute prin cacao, inainte de a fi servite, altfel se umezeste cacaua si nu mai au aspect placut.

2

Pe cele care au ramas pentru a doua zi, le-am trecut prin nuca si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Panacris 1

23.01.2015, 18:08

Buneee, rapide și delicioase!

geoline 1

19.02.2015, 19:56

bune rau!

miki_a 1

19.02.2015, 20:35

Intr-adevar, foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti cu crema de vanilie