Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor

de diaconta in Porc, 9 Iun 2013 | 19983 vizualizari

 

Cam asta am avut noi azi la masa de prânz lângă o ciorbă de fasole verde cu afumătură şi prăjitura Kardinal.Am avut şi o pâine de casă cu cartofi proaspăt scoasă din cuptor,chiar dacă nu a prea fost nevoie de pâine..Am zis să mai postez şi poze cu mâncare nu numai de dulciuri,pentru că până acum numărul reţetelor de dulciuri sunt net superioare celor de mâncare.Asta nu înseamnă că mâncăm doar dulciuri,doar că inventivitatea mea este mai mare când vine vorba de dulciuri,pe când mâncarea se repeta de foarte multe ori,sau sunt reţete uzuale pe care le pregăteşte toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 10 felii ceafa de porc(~1,5 kg)
  • 2 morcovi mari
  • Un borcan ciuperci întregi(220 g)
  • 800 g cartofi noi
  • Ulei
  • Sare,piper,cimbru
  • Fulgi de ardei iute
  • 3 caţei de usturoi
  • Rozmarin
  • Patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor:

Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider.

Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile de carne si morcovul taiat rondele.

Am pus usturoiul,rozmarinul si putina apa.

Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor pâna când carnea s-a înmuiat putin(cam 20 de minute),apoi am luat folia si am pus cartofii dupa ce am pus si pe ei putina sare.

Dupa 15 minute am adaugat  ciupercile si carnea  am pus-o deasupra cartofilor.

La final am pus verdeata.

Am servit cu muraturi dar merg la fel de bine si cu o salata de cruditati.

Eu as fi preferat o salata de sfecla rosie cu hrean,dar nu am avut degeaba pofteam.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 10:54

mmm..delicios pranz

diaconta 1

03.11.2013, 22:05

Krysty,daca peste saptamana este asa mai pe fuga,Duminica ne place sa pregatim ceva ce sa ne placa mult

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic