Praz cu măsline

de portiadelumina in Mancaruri de post, 8 Oct 2014 | 5795 vizualizari

 

Situaţia e simplă, pentru o zi de miercuri, când ţii post (şi de mâncare) şi doreşti ceva uşor, repede şi simplu de preparat, poţi încerca acest fel.
Prazul e foarte sănătos, are gust plăcut, dulceag şi nu atacă stomacul (pentru cei sensibili) aşa cum face ceapa.

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras - roşu
  • 1 ardei gras - verde
  • sare
  • foaie dafin
  • 70 ml ulei
  • 150 gr măsline
  • 150 grame roşii cherry
  • 50 ml bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu măsline:

Am curăţat şi tocat prazul, am curăţat şi tocat legumele şi am lăsat măslinele la desărat (în apă călduţă).

Am încins uleiul şi am adăugat ingredientele în oală completând cu apă încât să nu se acopere definitiv legumele pentru că prazul oricum se înmoaie şi-şi lasă zeamă. Am daugat sarea şi am lăsat la fiert.

Spre final am adăugat roşiile cherry şi bulionul.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru cei ce mănâncă picant, un ardei iute tocat în compoziţie este ideal.

2

Dacă măslinele sunt foarte sărate, pot fi puse un pic la fiert separat înainte, dar cât să dea un clocot-două.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu măsline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 09:57

tare bun

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:14

Asa-mi place mancarea de praz.

anca_rm 1

10.10.2014, 13:49

chiar cautam o reteta cu praz , super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz, cu masline, ceapa si rosii