Praz umplut cu crema de tofu

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 9 Mar 2012 | 4189 vizualizari

 

Reteta de praz umplut cu crema de tofu este o reteta foarte usoara, care poate fi pregatita de oricare dintre noi. Este ideala pentru micile gustari dintre mesele principale. Se poate servi la pranz, inaintea felului principal, ca si aperitiv. Prazul umplut cu crema de tofu este un aperitiv sarac in calorii, nu are grasimi, sosuri grele, este racoritor si remineralizeaza. Cum branza de vaca a fost inlocuita cu tofu (cunoscuta branza din soia), prazul umplut cu crema de tofu este si o reteta de post. Este bogata in proteine, fibre, minerale, vitamine si antioxidanti.

 

INGREDIENTE

  • Dar, iata de ce aveti nevoie:
  • circa 50 de grame de tofu,
  • putina verdeata (patrunjel sau marar proaspat),
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • 1 fir de praz proaspat.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut cu crema de tofu:

Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se inlatura partile cu pete, rupte etc. Partea alba se taie in rondele egale, de circa 5 centimetri lungime. Se lasa doar 1 foaie, astfel incat gustarile sa nu fie foarte iuti.

Intre timp se amesteca tofu cu sare, verdeata tocata marunt si piperul. Se amesteca bine si se umplu rondelele de praz. Branza trebuie presata bine, astfel incat gustarile sa stea in picioare, pe farfurie. Se decoreaza cu patrunjel sau marar proaspat, ridichii si rosii proaspate.

Pofta buna si un weekend frumos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu crema de tofu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

iry-gabriela 1

10.03.2012, 16:58

VERONICA2607 1

10.03.2012, 17:57

super reteta...felicitari

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete de post