Primele mele pide cu seminte si branzeturi

de mihaelar63 in Piine, 2 Mar 2020 | 2665 vizualizari

 

 Zilele trecute seara vizionam o emisune culinara cu vestitul brutar Paul Holywood . Se plimba prin Ierusalim si prezenta produsele de paine si patiserie  ce pot fi gasite in  vechiului oras. Mi-a atras atentia  placintele-pide  cu seminte,preparate din aluat simplu de paine  . Cel ce le prepara spunea ca reteta  cu specific sirian -curd este mostenita de la bunica lui.Umpluturile erau diverse ,de la amestec picant cu pui pana la branzeturi sau simple cu vegetale . Nu a fost greu sa pun in aplicare ideea pentru ca tocmai aveam aluat dospit de paine .Alaturi de o salata, aceste pide constituie o masa foarte gustoasa . Intre timp m-am documentat si am sa revin cu noi retete .
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat simplu, crescut de paine alba
  • 250 gr branza proaspata de vaca
  • 150 gr telemea sarata de vaca
  • 1 lingura cu varf de seminte susan negru
  • 1 lingura rasa zaatar-eu il am cumparat chiar din Ierusalim
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primele mele pide cu seminte si branzeturi:

  1. Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata .
  2. Amestecati aluatul cu semintele de susan .
  3. Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper .
  4.  Telemeaua de vaca  trebuie  razuita  sau sfarmata cu furculita .
  5. Aluatul se imparte in patru . Fiecare bucata se intinde in foaie subtire usor dreptunghiulara .
  6. Distribuiti in mod egal amestecul de branzeturi pe fiecare foaie de aluat .
  7. Bucatile de aluat se ruleaza usor pe marginile laterale si se rasucesc la capete .
  8. Forma finala a aluatului umplut trebuie sa semene cu o barcuta .
  9. Transferati ,, barcutele" in tava tapetata cu hartie de copt.
  10. Presarati cu piper negru macinat pentru o nota picanta in plus  !!
  11. Puneti pidele la cuptor 200 grade C  timp de 30 minute .
  12. Serviti pidele cu legume sau cu salata preferata de cruditati.

TIPS-URI

1

Pidele cu seminte si branzeturi pot fi servite atat calde cat si reci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele pide cu seminte si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan