Profiterol

de mamaieelena in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 6977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu ighetata cu nuca
  • 250 ml frisca lichida

sosul:

  • 5 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu apa

buseuri:

  • 250ml apa
  • 100 gr.margarima
  • sare
  • 4 oua
  • 250 gr.faina

crema:

  • 300ml lapte
  • 1 plic crema de la dr.Oetker(vanilie)
  • 1 lingura cu miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina ,cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase .Se da la rece.

Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA:

cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la fiert .Cand e cald se rastoarna crema desfacuta peste lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda de cratita.

Cand s-a ingrosat se adauga si mierea lasam sa mai clocoteasca putin si dam la rece.

Revenim la buseuri si ca s-au racit punem pe rand ouale in coca si amestecam cu o lingura de lemn. Cand au fost incorporate toate eu am pus pe tava pe care am pus hartie de copt gramajoare cu lingurita in lipsa poshului.

Le-am pus la cuptor la 200 grade cand au devenit aurii le-am scos.

SIROPUL:

am pus apa la fiert impreuna cu mierea zaharul si cacaua , le-am lasat sa clocoteasca si cand au avut consistenta unui sirop am inchis focul.

FRISCA:

cu mixerul batem energic frisca lichida (eu nu am pus zahar sau altfel de indulcitor am preferat sa las frisca asa natur ).

Buseurile s-au racit si le taiem pe jumatate si constatam ca sunt goale deci acolo vom pune crema de vanilie si montam pe farfurie astfel:

4 buseuri pline cu crema de vanilie ,3 linguri cu inghetata  peste ele apoi punem frisca (eu am recurs la o punga taiata la un colt in care am pus frisca) si terminam cu sosul de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta