Pui copt cu pilaf sârbesc

de madi_marin in Pui, 9 Mar 2013 | 12717 vizualizari

 

Asta am pregătit pentru azi la prânz!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mic
  • 1 cană de orez
  • condimente pentru carnea de pui
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei gras roşu
  • zarzavat de casa din rosii şi ardei
  • pătrunjel
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui copt cu pilaf sârbesc:

Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun  într-o tavă cu ulei şi  apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la cuptor să se pătrundă bine.

Zeama de la pui se foloseşte la pilaf. Se călesc ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi morcovul ras fin în ulei încins, apoi se adaugă orezul spălat şi zeama păstrată. Se mai pune eventual şi apă dacă e nevoie ca să fiarbă bine. Cand e aproape gata se adaugă zarzavatul de casă şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Se serveşte pilaful cu pui şi salată la alegere (noi am mâncat cu castraveţi la saramura).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu pilaf sârbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci