Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman

de Sylvia in Pui, 11 Feb 2010 | 8391 vizualizari

 

Este o reteta delicioasa si usor de preparat, se arunca toate ingredientele in vasul roman ( este vasul de ceramica portocalie, daca nu il aveti in casa se poate face foarte bine in vas de Yena) se lasa 45 de minute o ora maxim si gata pranzul.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 bucati de pui eu am pus 3 pulpe intregi taiate si 2 aripoare, ( pentru 4 persoane decupez si pun un pui intreg fara spate care il pastrez pentru supe ) 
  • de 6-8 cartofi medii curatati si lasati intregi,
  • de 6 ciuperci champinion (cat mai mici este bine eu nu am gasit foarte mici acum ) lasate intregi, 
  • o crenguta de telina cu tulpina taiata marunt,
  • 150 ml apa,
  • 3 linguri ulei masline,
  • o lingura pasta de ardei,
  • putina pasta de ardei iute,
  • o lingura amestec de legume( vegeta mea naturala) ,
  • putina boia,
  • piper boabe sau macinat, 
  • o crenguta mica de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman:

   Punem amestecate toate ingredientele in vasul roman, presaram peste ele telina taiata si punem crenguta de cimbru si boabele de piper si putina sare si boia .

  Separat intr-un bol preparam apa cu uleiul , amestecul  de legume, pasta de  ardei dulce si picanta,  putina sare, piper si boia si o turnam peste ingredientele din vas.

  Se acopera si se pune la cuptor la temperatura maxima, lasam minim 30 de minute acoperit dupa care scoatemm vasul si luam capacul. Daca vrem sa dam sosului putina consistenta punem o lingurita de faina sau amidon amestecat cu 2 linguri de apa peste el si dam inca 15-20 de minute la cuptor la temperatura medie sa scada fara sa se rumeneasca foarte tare.  Este pe cat de usor de preparat pe atat de gustos, amestecul de cartofi cu ciuperci da sosului un gust aparte.  Am servit astazi cu muraturi,  ardei cu varza din  productia proprie super gustosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Adinacarla 1

12.02.2010, 14:41

ma inscriu si eu la o portie si trec si reteta la favorite s-o prestez cat mai curand sa nu se plictiseasca vasul roman singur in dulap

Sylvia 1

12.02.2010, 20:23

Adinacarla al meu nu are timp sa se odihneasca ca il folosesc la tot ce fac in cuptor

Adinacarla 1

12.02.2010, 23:49

sigur de acum nu se va mai prea odihnii nici vasul meu ca voi pune in practica retetele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de gaina prajit cu cartofi