Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

de Panacris in Pui, 16 Feb 2020 | 4086 vizualizari

 

O tocăniță clasică, ca la mama acasă cu multă ceapăăă! ;)
 

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui (pulpe, piept și aripi) cca. 1500 g,
  • Untură de porc 3 linguri,
  • Ceapă galbenă 4 bucăți mari, cca. 500 g,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml.,
  • Ciuperci întregi 2 borcane de cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi:

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă.

Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Apoi se adaugă carnea, vinul, condimentele, se amestecă și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu semiacoperit.

Se mai completează cu apă, dacă mai este nevoie de lichid, ca să rămână o cantitate suficientă, de sos, apoi se adaugă și ciupercile din conservă, scurse de lichid, lăsându-se la gătit încă 15 minute la foc potrivit, semiacoperit.

Spre finalul gătirii se adaugă usturoiul curățat și mărunțit, lăsându-se la foc ic, minim 5 minute, atât cât să se împrietenească gusturile și să nu se piardă savoarea usturoiului.

Mâncărica se servește ca atare sau alături de garnitura preferată!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui, telina si praz