Pui cu ciuperci in sos de smantana si garnitura de orez si brocoli

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2009 | 14270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui + 2 aripioare ( am avut un pui pe care l-am impartit..)
  • brocolio
  • canuta de orez cu bob lung
  • 8 ciuperci mai maricele proaspete- se pot folosi si din conserva sau congelate
  • 4 galbenusuri+2 oua
  • 8 linguri smantana
  • ulei de masline, sare, piper alb si negru, boia, oregano,
  • 3 catei usturoi, 100ml vin al3b, marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de smantana si garnitura de orez si brocoli:

Ouale si smantana trebuie sa sfie la temperatura camerei, le puteti scoate cu 10-15 inainte de a va apuca de gatit.
Se pun la fiert ciupercile, cat sa iasa negreala din ele..nu trebuie sa fie fierte tota ca vor mai sta si cu puiul la fiert.
Se pune orezul la fiert. Intre timp, cat acestea fierb, se taie carnea bucatele si se condimenteaza cu sare, piper negru, boia, oregano.
Cand ciupercile sunt aproape gata fierte se pune la incins putin ulei de masline si se pune puiul la prajit, se poate adauga si putina apa sa nu se lipeasca de wok/tigaie/craticioara...Eu reteta am vazut-o la televizor la o emisiune culinara si bucatarul respectiv folosea wok, eu nu am wok...cel putin inca..

Asa...Ciupercile se scurg de zeama si se adauga peste puiul care se prajeste. Se amesteca smantana cu cele 4 galbenusuri si se adauga la puiul cu ciuperci dupa ce acestea au stat cam 10 minute la fiert impreuna la foc mediu. Daca sosul de smantana vi se pare prea gros se poate adauga putina apa.

Cat sta puiul la facut se prepara orezul si brocoli. Brocoli se taie in buchetele mici si la captul coditelor se cresteaza in patru pentru a se fierbe si acestea bine. Apa se pune la fiert cu putin sare si dupa ce da in clocot se adauga buchetelele de brocoli si vinul si se lasa la fiert pentru 10 minute.

Intre timp orezul s-a fiert si se scurge de apa, se pune int-o tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste putin, se adauga sare , piper als bi doua oua pentru a se lega, si putin marar.

Dupa ce s-a fiert brocoli, se face o pasta usturoi care se dilueaza cu putina apa..un mujdei mai gros, si se toarna peste brocoli scurs in prealabil de apa.

Si apoi se servesc impreuna...si se aranjeaza farfuria dupa placul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana si garnitura de orez si brocoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu oua de prepelita