Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

de oanapl in Pui, 10 Iun 2021 | 6824 vizualizari

 

Mereu sunt pe fugă și în căutare de rețete rapide și gustoase. Acest preparat se face în 2 timpi și 3 mișcari. Această combinație e delicioasă și v-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc. pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
  • 3 fire ceapă verde
  • ½ ardei gras roșu
  • 1 borcan ciuperci
  • 200 ml smântână pentru gătit (cu min. 30% grăsime)
  • 10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
  • 30 g parmezan
  • Pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, smantana si parmezan:

Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Adaugi usturoiul, ceapa, ardeiul și ciupercile tăiate felii și lași să se călească 5 minute, apoi torni smântâna pentru gătit și asezonezi cu sare și piper.
Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute).
Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute, până când se îngroașă sosul.
Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. Presari pătrunjelul tocat. Se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci