Pui cu lamaie, usturoi si masline

de divainbucatarie in Pui, 23 Aug 2011 | 3773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui maricel
  • 4 lamai
  • 8-10 catei de usturoi
  • 5 crengute rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de masline
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 cana supa de pui
  • cartofi
  • sare
  • piper boabe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie, usturoi si masline:

Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline.

Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in felii, le punem peste pui si cartofi, apoi punem 2 crengute de rozmarin peste pui, iar frunzele de peal treilea fir le presaram peste cartofi.

Punem supa de pui si uleiul de masline, saram, acoperim cu o folie de staniol si coacem puiul la 200°C cam o ora si 15 de minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca, pentru aproximativ inca 15 minute . La sfarsit avem un pui fraged, care se topeste in gura, dar mai ales delicios!

Il servim imediat, cu cartofi, peste care putem pune sosul din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie, usturoi si masline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui sub capac de paine