Pui cu legume in aspic

de Rahela Velicu in Salate, 13 Ian 2019 | 3657 vizualizari

 

Un mic dejun gustos si usor. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 100 g morcov congelat
  • 100 g boabe de mazare
  • 1/2 broccoli
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 plicuri de gelatina
  • 8-10 boabe de ienibahar sau piper
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in aspic:

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine.

Fierbem morcovii separat, iar separat si broccoli( broccoli doar pentru 10-13 minute).

Dupa ce a fiert carnea de pui, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi mai multa, adaugati si gelatina mai multa) si tocam cubulete pieptul de pui.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa si o lasam 10 minute, apoi o dizolvam in supa care inca este calda spre fierbinte.

Punem in formele in care dorim sa facem aspicul cateva linguri de supa si le dam la frigider pana cand se incheaga.

Adaugam un strat de legume, il acoperim cu supa si dam din nou la frigider paan cand se incheaga si tot asa dupa fiecare strat.La final, dam 2-3 ore la frigider.

Inainte sa rasturnam aspicul punem forma pentru 10-12 secunde in apa fierbinte ( sa se topeasca putin pe margini), apoi rasturnam pe platou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in aspic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

14.01.2019, 19:15

Arata foarte bine! Daca scoti un asa preparat cand ai musafiri, sigur ii cuceresti!

Rahela Velicu 1

14.01.2019, 20:37

dantes 1

19.01.2019, 08:55

Frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata "Minge de fotbal"