Pui cu linte in stil etiopian

de Satisfyyourcravings in Pui, 12 Dec 2016 | 4104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 4 pulpe de pui cu piele (eu am folosit 2 superioare si 2 inferioare)
  • 2-3 linguri mix condimente etiopiene (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/mix-de-condimente-etiopiene-berbere-80228.html)
  • ulei de masline
  • sare
  • Pentru linte:
  • 400 grame linte Puy
  • 2-3 linguri mix condimente etiopiene
  • 1 rosie mare, tocata cuburi
  • 1 morcov mare, tocat cuburi
  • ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • sare
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 bucata 5 cm de ghimbir, ras
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu linte in stil etiopian:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5 minute pe parte, pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet. Se transfera in cuptor si se lasa 15-20 de minute. 

Intre timp, se incalzesc 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie si se calesc usturoiul, morcovul, ceapa si ghimbirul cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga mixul de condimente si se mai calesc 1 minut, apoi se adauga rosia, lintea, sare si 500 ml de apa, se acopera cu un capac, se aduce la punctul de fiebere, se reduce focul la mic si se lasa 30 de minute.

Se serveste lintea cu bucatile de pui si patrunjel tocat presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu linte in stil etiopian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume si carne de pasare