Pui cu mamaliguta

de botcrina in Pui, 30 Ian 2015 | 2890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 300 g malai
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura boia dulce
  • 500 ml apa
  • 100 ml bulion
  • 2 foi de dafin
  • o crenguta de cimbru uscat
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mamaliguta:

Curatam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete.

Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor.

Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele, adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura boia dulce, apoi carnea, frunzele de dafin si crenguta de cimbru.

Stingem totul cu 100 ml apa si 100 ml bulion.

Lasam sa fiarba toate ingredientele, pana este patrunsa bine carnea.

Punem restul de apa la fiert pentru mamaliguta. Cand fierbe apa adaugam o lingura sare si malaiul. Mestecam pana obtinem o mamaliguta potrivita ca si consistenta.

La final pe o farfurie montam mamaliga cu carnea, legumele si sosul obtinut.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cand s-a gatit carnea, scoatem crenguta de cimbru si foile de dafin, acestea fiind folosite pentru a da aroma preparatului;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

30.01.2015, 21:22

Yamiiii

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:10

Bun -bun !!! Mamaliguta am si eu in meniu !!!

botcrina 1

04.02.2015, 11:43

Multumesc tuturor pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante la cuptor