Pui cu praz si mustar

de nadea68 in Pui, 19 Sep 2013 | 3598 vizualizari

 

O reteta gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 3 buc praz
  • 4 linguri mustar boabe
  • usturoi
  • rozmarin proaspat
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura mustar macinat(eu nu am avut)
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu praz si mustar:

Bucatile de pui ,eu am folosit partea de sus a copanului :) se spala si se usuca cu hartie de bucatarie.Rozmarinul se taie fin si se pune deasupra.Se pune si mustarul macinat,piper,sare.

Intr-o tigaie incapatoare punem ulei si usturoiul 1 spic,cand e ferbinte punem si carnea.O prajim cam 8-10 minute pe ambele parti.O dam la o parte.

Curatam prazul si partea alba o taiem rondele fin.Punem prazul in tigaia si il calim.Asezam din nou carnea impreuna cu prazul si adaugam cele 4 linguri de mustar boabe.Lasam la prajit un pic.

Adaugam si vinul amestecat cu apa ,cam un pahar jumate -jumate.

Lasam sa se evapore.Adaugam smantana si mai lasam pe foccam 10 minute.

Saram,piperam si daca tigaia se poate baga la cuptor o mai lasam la cuptor 30 minute.

Cand carnea e gata se scoate si se serveste.

Eu am servit cu orez basmati.

TIPS-URI

1

reteta originala e cu piept de pui,deci timpul de gatit e mai redus.

2

si nu se pune la cuptor

3

am folosit mustar boabe zdrobit,la inceput :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu praz si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui cu praz si ciuperci