Pui cu sos ca la Buzau

de Lau in Mancaruri cu carne, 18 Aug 2021 | 3731 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby,o reteta gustoasa care a devenit o retete de suflet
https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-sos-ca-la-buzau-95485.html

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg copanele de pui
  • 10 catei usturoi
  • 200 ml apa
  • 5 rosii de gradina
  • 150 ml vin alb
  • 120 g unt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos ca la Buzau:

Intr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata )

Le prajim frumos  pe ambele parti.

Intre timp curatam usturoiul si il taiem in 2 pe lung, adaugam peste carne, amestecam si lasam cca 1 min dupa care adaugam 1 pahar de apa.

Potrivim cu condimente dupa gust,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cca 15-20 min.

Intre timp rosiile le spalam le tocam marunt sau le tocam cu robotul sau blenderul cum am preferat eu ca sa fie pasta.

Dupa ce au fiert carnea indepartam capacul si adaugam vinul,rosiile,boia de ardei si lasam sa fiarba cca 15 min fara capac.

Am adaugat restul de unt si am potrivit de sare si am amestecat usor pana ce s-a topit untul,presaram patrunjel verde deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos ca la Buzau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker