Pui cu urechi de lemn

de Julia_Snow in Pui, 26 Apr 2014 | 6606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g. piept de pui
  • o bucata praz
  • o legatura usturoi verde
  • 5 bucati ardei capia (eu am avut unii mici)
  • 2 morcovi
  • o punga de ciuperci deshidratate Mun (50 g. )
  • sos de soia, sos curry
  • condimente chinezesti
  • o jumatate de lingura de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu urechi de lemn:

Ciupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se taie dupa preferinta. Pieptul de pui taiat in fasiute se pune la prajit in wok, la foc iute, cateva minute si peste el se presara condimente chinezesti (exact asa se numesc, condimente China). Se scoate intr-un vas si se adauga putin sos soia si sos curry (eu am folosit sosul curry de la Lidl.)

In wok se mai adauga putin ulei daca e cazul si se pun prazul si usturoiul verde .Se lasa cam un minut, amestecand intruna, se presara din nou putin din condimentele chinezesti si mai apoi se adauga  urechile de lemn (ciupercile Mun). Se toarna sos curry si se amesteca in continuare, totul facandu-se la foc iute.Dupa cateva minute urmeaza ardeiul, morcovul si pieptul de pui.

Cand credem ca preparatul e suficient patruns (legumele trebuie sa ramana crocante totusi) , dizolvam faina in putina apa calda si sos de soia si turnam in wok amestecand pana cand vedem ca s-a format liantul acela delicios, sub forma de sos:)

Se adauga sare, daca se constata ca sosul de soia nu a sarat suficient preparatul.

Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez