Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

de Merisor in Pui, 2 Sep 2013 | 4489 vizualizari

 

Este o mancare tare gustoasa, asemanatoare ostropelului de pui.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe, piept, aripi)
  • 1,5 l apa
  • 5 rosii mari
  • 3 ardei capia copti
  • 2-3 capatani de usturoi
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt:

Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei. 

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit.

Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului.

Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita, aproximativ o ora la foc mediu, atat a durat la mine.

Intre timp pregatim ardeiul(eu am folosit de la congelator), rosiile pe care le oparim in putina apa fiarta, le decojim si usturoiul pe care il curatam si le trecem impreuna prin robot.

Toate acestea le adaugam peste carnea de pui si mai lasam pe foc 20 de minute, asezonand cu piper si sare si zahar, dupa gust.

Intr-un bol punem faina si incepem sa diluam punand putin cate putin din supa si amestecand continuu cu o furculita.

Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si omogenizam bine printre carnea de pui.

Mai lasam pe foc 5 minute, mestecand din cand in cand, mai adaugam daca este cazul sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat.

Este usor picanta si foarte gustoasa.

 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi de mamaliguta calda.

2

Se poate adauga si smantana in timpul servirii.

3

Foile de dafin se vor inlatura dupa 20-30 minute de fierbere, altfel devin amarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de rosii