Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa in Pui, 2 Aug 2020 | 2701 vizualizari

 

Am pregătit aceste pulpe de pui în crustă de cașcaval la cuptor, cu ciuperci. Am presărat mărar (pentru sora mea, căreia îi place mult) și a fost un deliciu. Vă prezint mai jos cum să pregătiți ceva deosebit, din ingrediente la îndemână. Și nu e deloc complicat.
 
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui,
  • Sare, după gust,
  • 2 ouă,
  • 200 g cașcaval (sau după gust),
  • 300 g ciuperci,
  • 150 ml bere,
  • 60 ml ulei,
  • 350 ml apă,
  • prune deshidratate fără sâmburi, după gust,
  • 2 lingurițe gem de corcodușe
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor:

 

Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior.

Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras pe o tavă.

Mai departe, dacă ai rumeni acum pulpele la cuptor, în tavă cu ulei, s-ar topi cașcavalul. De aceea, trebuie mai întâi să le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și să le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 30 de minute, la foc mediu, întorcându-le la jumătatea timpului.

Apoi transferi pulpele într-o tavă în care ai pus înainte un strat subțire de ulei (50 ml), bere și 150 ml apă și mai dai la cuptor încă 30 de minute sau până s-au pătruns bine, în funcție de cuptorul tău.

Când s-au rumenit și pătruns pulpele, le scoți într-un castron înalt și le acoperi cu o farfurie, pentru a rămâne calde și suculente. Apoi în uleiul în care s-au gătit pulpele, mai pui 200 ml apă și ciupercile curățate de pielițe și spălate. Mai dai la cuptor aprox 20 de minute.

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/pui-in-crusta-de-cascaval-cu-ciuperci.html

 

TIPS-URI

1

Opțional: poți pune gem de corcodușe pe pui sau bucățele de prune în tavă, pentru aromă, însă ai grijă, pentru că se ard ușor.

2

Sugestie de servire: poți toca puțin mărar, pentru savoare și decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

17.09.2020, 16:53

Multumesc mult, Catalina!

mihaelar63 1

17.09.2020, 18:48

Interesant mod de preparare . Eu as fi pus cascavalul la sfarsit

Ancutsa 1

17.09.2020, 19:53

Mihaela, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pui cu legume mexicane, multicolora, gustoasa si sanatoasa