Pui Kievskaia

de Irina in Pui, 3 Dec 2015 | 11787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 80 de grame de unt
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat (plus alte ierburi aromate, daca doriti)
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • 2 oua
  • faina alba
  • pesmet
  • 2 cartofi pentru garnitura de piure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kievskaia:

Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui. 

Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si le-am batut cu ciocanul de snitele pentru a subtia carnea. Am folosit hartie de copt, pentru a nu rupe carnea. 

Iata cum am pregatit untul aromat: am mixat untul cu usturoi pisat, patrunjel, putina coaja de lamaie, zeama de lamaie si sare. Amestecul l-am pus intr-o bucata de folie de plastic, i-am dat forma dreptunghiulara si l-am pus la congelator sa se intareasca. 

Eu am pregatit untul aromat cu o zi inainte. 

Pe fiecare felie de pui am asezat o jumatate din untul aromat, dupa care am rulat carnea strans.

Am dat puiul prin faina si ou succesiv, repetand operatiunea pentru a ramane o crusta rezistenta. La final am trecut carnea prin pesmet si am fixat rulourile cu scobitori, pentru a fi sigura ca nu se desprinde carnea si nu se scurge untul.

Rulourile astfel pregatite le-am pus la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit usor.

Mi s-a parut foarte potrivit sa pregatesc un piure de cartofi alaturi si o salata verde.

TIPS-URI

1

untul aromat poate sa contina pe lang patrunjel si alte ierburi aromate, depinde ce anume va place mai mult;

2

eu am preferat sa pregatesc untul aromat cu o zi inainte;

3

puiul kievskaia se poate praji in ulei incins, ceea ce scurteaza si timpul de preparare, dar eu am referat varianta mai sanatoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

CristianGuidea56 1

20.12.2019, 17:45

Cu regret spun, este o semimizerie, iar cei ce aplauda habar n-au de pui Kievskaia! Unde este cascavalul, unde este baconul?? La Alimentara, haha! Am mancat Kievskaia la cele mai bune restaurante di Bucuresti, inclusiv pe vremea lui Ceasca: Belin, Athenee, Bucuresti, oriunde! Absolut jenant!

Constelatialeu 1

20.12.2019, 17:51

CristianGuidea56 ai putea sa-ti lasi impresiile semimizere la celebrele restaurante pe unde ai mancat, daca nu esti in stare sa apreciezi munca unui om, e mai bine sa pleci de aici. Retetele se pot interpreta in fel si chip, asta pentru cultura ta generala.

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui